Hjemmelagt hamburger

Hei!

Jeg tenkte å begynne helt på nytt igjen. Denne gangen skal jeg blogge om mat. Jeg fikk spørsmål om jeg kunne lage ett innlegg om mat og det sa jeg ja til, men har ikke blitt noe av fram til nå.

Interessen for matlaging ble vekket etter jeg hadde fått min første datter. Etter at hun har komt til verden kan jeg stå på kjøkkenet og lage mat i mange timer, og bare kose meg. Jeg hadde ingen stor interesse for matlaging før jeg ble gravid. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er noe særlig flink til å lage mat. Jeg gjør dette som en hobby. Jeg pleier som regel å finne oppskrifter på nettet, men en sjelden gang lager jeg ting som dukker opp i hodet mitt.

Menyen i dag var hjemmelagde hamburgere. Det er veldig enkelt å lage fra bunnen av, og tar ikke så alt for lang tid heller. Denne oppskriften har jeg laget selv.

Hjemmelagde Hamburgere ca. 7 stk :

400g kjøttdeig

400g pakke karbonadedeig

 1/2 løk

1/2 halv hvitløk

2. ts salt

2. ts pepper

1. ss kjøttbuljong (pulver)

1. ss potetmel

1. kjøttbuljong (terning)

2. oksebuljong (terning)

0.5 dl. vann

Slik gjør du : 

Legg  kjøttbuljong og oksebuljong i 0,5 dl vann, la det koke opp og rør innimellom med en visp. Trekk gryten av platen og la kraften kjølne.

Skrell løken og hvitløken. Finhakk løken og riv hvitløken. Legg kjøttdeigen og karbonadekjøttdeigen i en bakebolle, før du tilsetter resten av de tørre ingrediensene, bland dette godt sammen, så blader du litt og litt av kraften i kjøttdeigblandingen. Form deigen som noen karbonadekaker før du legger dem på en stekepanne. stek kakene sånn at de for en fin steikeskorpe. Legg dem så inn i oven og la de steke til de er gjennomstekte. Tid er avhending av hvor store kakene er.     Snakkes!

 

4 kommentarer

Sandra Marie

22.02.2017 kl.03:06

nam!

Dunnii

22.02.2017 kl.10:35

Sandra Marie: Så kjekt og høre! :)

elisebr

22.02.2017 kl.13:41

Så godt det så ut! :)

Dunnii

22.02.2017 kl.14:24

elisebr: så kjekt og høre :)

Skriv en ny kommentar

Dunnii

Dunnii

23, Bergen

Hei Jeg er ei jente på 23 år som har blitt veldig glad i og lage mat, så denne bloggen skal handle om mat.

Kategorier

Arkiv

hits